Aile Danışmanlığı Eğitimi - 0312 945 7080 | bilgi@uzaktanegitim.com
You are currently viewing Aile Danışmanlığı’nın Hayatımızdaki Yeri

Aile Danışmanlığı’nın Hayatımızdaki Yeri

Aile Danışmanlığı’nın Hayatımızdaki Yeri

Aile danışmanlığı, Aile Yasası çerçevesinde verilen danışmanlık hizmetine denir.Kursumuzda Aile Danışmanlığı Eğitimi verilmektedir ve sınavlarda başarılı olan kursiyerler MEB Onaylı Sertifikalarını almaya hak kazanıyorlar.
Aile danışmanı, ilişkiler açısından sorunları olan insanların, evlilik, ayrılık ve boşanma sırasında, çocuklarla ve aile ile ilgili kişisel veya kişiler arasındaki sorunların, yeni yaşam düzenlemeleri ve çocukların bakımı ve mali düzenlemeler konusundaki sorunlarla üstesinden daha rahat bir şekilde gelmenize yardımcı olmaktadır.Aile danışmanlığının işlevi; aile içinde yaşanan bireyler arası sorunlar olabileceği gibi, tüm aileyi etkileyen ölüm, kronik hastalık, bir aile bireyinin evden ayrılması gibi konularda aile bireylerine destek vermektir.Aile danışmanlığının bireysel terapilerden en önemli farkı, bireyi tek başına ele almak yerine ailenin tümüne bir bütün olarak yaklaşmasıdır. Bu nedenle ailenin bir bütün olarak ele alınması sorunların çözümünü de kolaylaştırmaktadır.Aile danışmanlığı yaklaşımında bireyin sorunu, içinde bulunduğu aile sisteminden yola çıkılarak değerlendirilir. Birey sorunlu olarak tanımlanmaz, bunun yerine aile sisteminin sorunu tespit edilir.

Aile danışmanlığ ında kişiler ailede yaşanan bir problemi, kendi bakış açılarından ortaya koyarlarken danışman, kişilerden her birinin;
Diğerlerini saygı ile dinlemesine,
Diğerlerinin bakış açısını da görmesine ve anlamasına,
Soruna yönelik olarak konuşmasına,
Diğerlerine karşı duygu ve düşüncelerini daha açık bir dille ifade etmelerine,
Diğerlerine karşı incitici davranışlarda bulunmamasına,
Diğerlerini oldukları gibi kabul etmesine,
Diğerlerinden beklentilerini açıkça ifade etmesine yardımcı olur.

 

Danışmanlık sürecinde yapılan görüşme ve uygulanan psikolojik testlerle ailenin yaşadığı sorun alanları tespit edildikten sonra, ailenin yaşadığı soruna ve ilerleme hızlarına bağlı olarak ortalama 5-10 seans süren danışmanlık hizmeti verilir. Ortalama bir seans yaklaşık olarak 90 dakika sürmektedir. Bunun yanı sıra bazı ailelere 1-2 seanslık danışmanlık hizmeti yeterli olabilmektedir. Basit bir benzetme yapacak olursak nezle olan birinin tedavisi ile zatüre olan birinin ihtiyaç duyacağı tedavi şekli ve süresi farklı olmaktadır.
Özetle aile danışmanlığı, rahat ve güven verici bir ortam sağlayarak üyelerin hem kendilerini hem de birbirlerini tanımalarına, birbirleriyle açık ve içten bir iletişim kurarak sorunlarına çözüm bulmalarına yardımcı olmaya çalışır.