You are currently viewing Manevi Destek Uzmanlığı Önerisi
Manevi Destek Uzmanlığı

Manevi Destek Uzmanlığı Önerisi

Aile Danışmanlığı için Manevi Destek Uzmanlığı Önerisi

Diyanet İşleri Başkanlığı TBMM’ye, ailelerde yaşanan sorunların çözümüne katkı sağlamak için özel unvanla ‘ Manevi Destek Uzmanlığı ’ kadrosu oluşturulmasını önerdi. Diyanet yetkilileri, “Bu Avrupa’da da, kilise aracılığıyla yapılan bir çalışma” dedi

Diyanet İşleri Başkanlığı, TBMM’ye, aile yapısındaki manevi erozyonu önlemek ve onarmak için kilise modeli manevi danışmanlık önerisi getirdi.

TBMM’ye bilgi veren temsilciler, aile danışmanlığı hizmetinin, ilahiyat mezunu “manevi destek uzmanı” kişiler tarafından verilmesini önerdi. Aile yapısında yaşanan sorunların araştırılması amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu’na bilgi veren, Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, en önemli problemin aile içi bireylerin iletişimsizliğinden kaynakladığını gördüklerini belirtti. Akbulut, bu bağlamda evlilik okulları ve aile okulları düzenlendiğini anlattı. Küreselleşen dünyada farklı kültürlerle karşılaşmanın, kontrolsüz internet ve daha başka nedenlerle toplumun ahlaki bir erozyonla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Akbulut, “Bu ahlaki erozyonun beraberinde çocuk cinsel istismarı ve erken evlilikler, göz ardı edilemeyecek derecede toplumsal bir sorun olarak gündemde” dedi.

Aile ve dini rehberlik bürolarında 2 bin 78 personelle hizmet verdiklerini ve bunların çoğunun ilahiyat fakültesi mezunlarından oluştuğunu dile getiren Sedide Akbulut, şöyle devam etti: “Hizmet içi eğitimlerle desteklesek de henüz çok yetkin olduklarını düşünmüyoruz. Bürolarda hizmetin bir standarda kavuşması için özel bir unvanla “manevi destek uzmanlığı” kadrosunun tahsisini istiyoruz. Avrupa’da da bu, kilise aracılığıyla yapılan bir unvanlı çalışma. Biz de böyle bir unvanla yetkinliğimizi, yeterliliğimizi artırırız. Aile danışmanlığı yönetmeliğinde, aile danışmanlığı yapabilecek lisans programlarında sınıf öğretmenliği, çocuk gelişimi gibi alanlar sayıldığı halde ilahiyat sayılmamakta. İlahiyat lisansının da bu alanda sayılmasını istiyoruz.” Özellikle Doğu’da kadınların çekinceleri nedeniyle ne camiye ne de müftülüğe gitmek istediklerini kaydeden Akbulut, “Bu bağlamda, bürolarımızın müftülük dışına taşınmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı TBMM’ye, ailelerde yaşanan sorunların çözümüne katkı sağlamak için özel unvanla ‘ Manevi Destek Uzmanlığı ’ kadrosu oluşturulmasını önerdi. Diyanet yetkilileri, “Bu Avrupa’da da, kilise aracılığıyla yapılan bir çalışma” dedi